This project is read-only.
1

Closed

Additional information: There was no endpoint listening at http://localhost:2502/ApplicationSessionService/ApplicationSessionService.svc that could accept the message.

description

I have followed the steps in the Documentation section. Everything is fine when i use the Emulator, but when i try to use a HTC PRO 7 or a Mozart 7 i get the following exception :
 
'taskhost.exe' (Managed): Loaded 'System.Windows.debug.resources.dll'
A first chance exception of type 'System.Net.WebException' occurred in System.Windows.dll
A first chance exception of type 'System.Net.WebException' occurred in System.Windows.dll
A first chance exception of type 'System.ServiceModel.EndpointNotFoundException' occurred in System.ServiceModel.dll
A first chance exception of type 'System.ServiceModel.EndpointNotFoundException' occurred in System.ServiceModel.dll
A first chance exception of type 'System.ServiceModel.EndpointNotFoundException' occurred in System.ServiceModel.dll
An unhandled exception of type 'System.ServiceModel.EndpointNotFoundException' occurred in System.ServiceModel.dll
 
Additional information: There was no endpoint listening at http://localhost:2502/ApplicationSessionService/ApplicationSessionService.svc that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details.
 
Also the 3rd step from below is not triggered
Installing the WP7 Isolated Storage Explorer
 
1) Download the latest build from the Downloads page
2) Run the installer
3) Click Yes or Allow if your firewall software prompts for a firewall rule (This will allow the WP7 Isolated Storage Explorer to communicate with remote applications)
4) The WP7 Isolated Storage Explorer can now be started from the Desktop (shortcut), the Programs Menu on Start or in Visual Studio (View->Other Windows->WP7 Isolated Storage Explorer)
 
Can you please post the manual windows firewall settings or do I have to enable something in Manifest file in my project ?
 
Thanks,
Vlad
Closed Apr 29, 2011 at 1:25 AM by winromulus

comments

winromulus wrote Apr 28, 2011 at 2:19 PM

Hi Vlad,

Your connection settings are invalid. As specified in the documentation, when connecting from a device to the computer, you have to specify the computer's IP address in the Start method.
"localhost" will only work on the emulator since it's sharing the same network interface as the host computer.
If you are connecting the device from a WiFi network, get the host computer's IP address (similar to "192.168.x.x", although this changes according to your network configuration) and pass it to the Start method.
Let me know if you still have problems.

Romeo

wrote Apr 29, 2011 at 1:14 AM

wrote Apr 29, 2011 at 1:25 AM

kishore_windows wrote Sep 13, 2012 at 12:25 PM

I also Having The same problem but i run the app in Emulator only

wrote Feb 22, 2013 at 12:09 AM

wrote May 16, 2013 at 11:47 AM